גשם
כמה טיפים לתכנון חכם לצמצום נזקי גשם:
בימים האחרונים אנחנו רואים אילו נזקים יכול הגשם לגרום, ועם תכנון נכון אפשר לצמצם ואפילו למנוע הצפות, נזילות, חדירת מים, חדירת קור וכן הלאה.
אז הנה כמה טיפים למי שמתכנן בניית בית או שיפוץ בית קיים:
* איטום ובידוד- נושא רציני מאוד. תדאגו לעבוד עם אנשי מקצוע טובים ולוודא שהם מספקים לכם פתרונות טובים וביצוע איכותי. אם יש שאלה תמיד אפשר לפנות ליועץ איטום.
*תכנון שיפועים ומרזבים- בגגות, מרפסות וגינות חשוב לשים את הדעת לתכנון נכון של שיפועים וצמ"גים (=צינור מי גשם, אם תהיתם מה זה אומר בתוכניות).
*לגבי גינות- חשוב לי להדגיש בנפרד, כי זה נושא שלפעמים "שוכחים" לתכנן. שימו לב שהאדריכל שלכם מתכנן גם את שטחי החוץ ומתייחס לניקוז. במידת הצורך כדאי לפנות לאדריכל נוף.
*שימו לב להפרשי הגבהים בין הבית לרחוב ובין הבית לגינה. במקרה והרחוב גבוה יותר מהבית כדאי לתכנן פתרון הולם מראש (אתם לא רוצים את כל המים מהכביש אצלכם בגינה).
*דלת הכניסה- מומלץ לתכנן קירוי כלשהו במבואת הכניסה. אתם לא רוצים להכנס סחוטים לבית אחרי שחיפשתם כמה דקות את המפתחות השעת הגשם. גגון, פרגולה (אטומה), או בליטה של הקומה העליונה יעשו את העבודה.
*מבואת הכניסה- מומלץ לאפשר מקום להנחת חפצים רטובים, כדי לא ללכלך את הבית- מטריות, אופניים, מגפיים- כדאי שישארו בחוץ. אם יש אפשרות כמובן.
* אם אתם מאלה שמגיפים את התריסים בזמן הגשם כדי שהחלונות לא יתלכלכו- כדאי לתכנן מראש הגנה לחלונות באמצעות קירוי מסוג כלשהו (גגון או בליטה של הקומה העליונה). אין כמו לשבת בבית החם ולהסתכל על הגשם שבחוץ.
בתפילה לגשמי ברכה ולימי גשם רבים טובים ונעימים.
Comments